Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı, kariyerini gastronomi, mutfak sanatları ve restoran işletmeciliği alanlarında yapmak isteyen öğrenciler için tasarlanmıştır. Program, restoran yönetimi ile bütünleşen yapısıyla Türkiye’de bir ilki oluşturmaktadır. Gastronomi ve Mutfak sanatları alanında teorik ve pratik temel dersler ile sağlam bir altyapı veren program, ileri mutfak teknikleri uygulamaları ve restoran yöneticiliği alanındaki derslerle çok kapsamlı bir eğitim sunar. Öğrenciler dört yıllık akademik eğitimleri sürecinde, gastronomi alanında sağlam bir eğitim alarak edinmiş oldukları teorik bilgileri uygulama derslerinde pratiğe dönüştürerek deneyim kazanma fırsatı bulurlar..
İngilizce - 4 Yıl - Fakülte Broşürü - Web Sitesi
Özyeğin Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Otel Yöneticiliği Bölümü, ülkemizde tek örnek olmasının yanı sıra, alanında dünyanın saygın akademik programları arasında yer alma hedefiyle kurulan işletme ve teknoloji eğitimi temelli dört (4) yıllık bir lisans programıdır.
Otelcilik sektörü ile ileri düzey iş birlikleri geliştirmeyi hep bir öncelik kabul eden Otel Yöneticiliği Bölümümüz, sektörde yer alan birçok öncü kurumla iş birliği protokolleri imzalamıştır. İlk iş birliği protokolümüz, Swissotel Hotels and Resorts ile 2009 yılında gerçekleşmiştir. Bu iş birliğini, 2012 yılında The Marmara Collection Group, 2019 yılında ise Accor Otelleri Türkiye ve TÜROB iş birliği protokolleri takip etmiştir. Bu iş birliği protokolleri yardımlarıyla Otel Yöneticiliği Lisans Programı öğrencilerimiz stajlarını farklı şehir ve ülkelerdeki tesislerde yapmanın yanı sıra, mezuniyetleri sonrası işe alınma süreçlerinde mülakata öncelikle kabul edilme ayrıcalığına sahip olmuşlardır.
İngilizce - 4 Yıl - Fakülte Broşürü - Web Sitesi