Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Havacılık Yönetimi Havacılık Yönetimi
Havacılık Yönetimi

Havacılık Yönetimi Programı, yönetim alan dersleri, havacılık alan dersleri ve temel derslerden oluşan geniş bir müfredata sahiptir. Bu sayede öğrenciler hem yönetim hem de havacılık nosyonuna sahip olabileceklerdir. Bununla birlikte öğrenciler tercih ettikleri seçmeli dersler sayesinde ilgi duydukları farklı disiplinlerde de eğitim alma şansını yakalayabileceklerdir. Ayrıca, lisans eğitimi boyunca başarılı olan öğrencilere uluslararası geçerliliğe sahip üniversitelerde okuma ve yurt dışı staj yapma imkânlarının sunulması da planlanmaktadır.

İngilizce - 4 Yıl - Fakülte Broşürü - Web Sitesi

Pilotaj Pilotaj
Pilotaj

Ulusal ve uluslararası havayolu şirketlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli beceri, yetkinlik, teorik ve pratik deneyime sahip profesyonel pilotlar yetiştirmektir. İngilizce Hazırlık Programını başarı ile tamamlayan öğrenciler, 4 yıllık Pilotaj Lisans Programına başlayabileceklerdir. Akademik dersler ve Pilotaj Teorik Yer Dersleri, Özyeğin Üniversitesi Pilotaj Bölümü tarafından; uçuş eğitimleri ise imzalanan Eğitim İşbirliği Protokolü çerçevesinde AYJET Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu tarafından verilecektir. Mezunlarımız, Lisans Diploması ile birlikte SHGM’den Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı (ATP-A) almaya hak kazanacaklardır.

İngilizce - 4 Yıl - Fakülte Broşürü - Web Sitesi