Programlar

Endüstri ve Örgüt Psikolojisi Yüksek Lisans Tezli/Tezsiz

Endüstri ve Örgüt (E/Ö) Psikolojisi, psikoloji disiplininin temel kuram ve yaklaşımlarının, çalışanların davranışını anlama, tanımlama ve tahmin etme amaçlı kullanıldığı, iş yerinde insan davranışının bilimsel yöntemlerle çalışıldığı bir psikoloji alt disiplinidir. E/Ö psikolojisi alanında yapılan çalışmaların amacı çalışanların ve iş kurumlarının verimlilik, refah ve iyilik halini artırmaktır. Araştırma ve uygulama konuları arasında iş ve yetkinlik analizi, personel cezbetme-seçme-yerleştirme, çalışan eğitimi ve gelişimi, kariyer planlama, performans yönetimi, ücretlendirme, motivasyon ve liderlik, işe ve kuruma yönelik tutumlar, çalışanların iyilik hali ve esenliği, iş yaşamı kalitesi, insan-makine etkileşimi ve iş tasarımı, örgütsel gelişim ve değişim yönetimi gibi konular yer alır.

Psikoloji Yüksek Lisans Tezli/Tezsiz

Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) Psikoloji Yüksek Lisans programı Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans olmak üzere iki yüksek lisans programından oluşmaktadır. Tezli ve tezsiz programlarda Çift ve Aile Terapisi ile Uygulamalı Gelişim Psikolojisi alanlarında uzmanlaşmak mümkündür.

Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Tezli Yüksek Lisans

Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme (UİK) Tezli Yüksek Lisans Programı mezunlarına: Türkiye ve dünyanın önde gelen üniversitelerinde siyaset bilimleri ve ilgili alanlardaki programlarda doktora yapmaya ve/veya kamu kurumları, sivil toplum, siyasal partiler ve uluslararası kuruluşlarda lider, yönetici, politika yapıcı, araştırmacı, eğitici ve uygulamacı roller üstlenmeye yönelik, en gelişkin uluslararası standartlarda bir hazırlık ve donanım sağlamayı amaçlamaktadır.

Tasarım, Teknoloji ve Toplum Yüksek Lisans Tezli ve Doktora

Tasarım, Teknoloji ve Toplum Yüksek Lisans (Tezli) Programının açılma amacı, öğrencilere tasarım, teknoloji ve toplum arakesitinde alanı ve diğer disiplinlerle beraber disiplinlerarası bilimsel çalışma yapabilme bilgi ve becerisinin kazandırılmasını sağlamaktır. Nitelikli araştırmaların yapılabilmesi için gerekli olan koşulları; alanında yetkin akademisyenlerin varlığı, yeterli altyapı olanaklarının bulunması ve araştırma-geliştirme ortamının varlığı ile başarılı bir Yüksek Lisans Programı oluşturmaktadır. Lisans programlarından farklı olarak, Tasarım, Teknoloji ve Toplum Yüksek Lisans Programı, derinlemesine ve disiplinlerarası eğitim ve araştırma yapılmasına yöneliktir. Bu doğrultuda, öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırılması hedeflenmektedir.