Orkhan Gambarlı

Ekonomi, Azerbaycan

Bakü’de doğdum ve liseden mezun olana kadar orada yaşadım. Kendimi Özyeğin Üniversitesi İktisat bölümünde bulana kadar iki tane üniversite değiştirdim. En başından beri ÖzÜ öğrencisi olmanın avantajlarının farkına vardım. Bu fark birinci sınıf değişim programları anlaşmalarından ve uluslararası staj imkanlarından da anlaşılabilir. ÖzÜ bize imkanların peşinden koşmayı ve her alanda öncü olmayı öğretti. Ben de üniversitemin sunduğu imkanlardan yararlandım ve 1 yılımı Minnesota Üniversitesi’nde değişim öğrencisi olarak geçirdim. Kendimi sadece ÖzÜ’deki akademik imkanlarka kısıtlamadım, bunun yanında Profesyonel Gelişim Ofisi’nin sunduğu yurt dışı staj imkanlarından da faydalanıp İsviçre bankada ve Hong Kong’da bir özel sermaye şirketinde staj yaptım. Hong Kong’dan İstanbul’a döner dönmez Oxford Üniversitesi için başvurumu hazırlamaya başladım ve bu süreçte hocalarımdan tam destek aldım. Çok kısa bir sure içerisinde mülakat için davet aldım. Mülakatın teknik kısımları en zorlu yeriydi. Mülakattan bir kaç gün sonar ise teklif aldım. Başarıyı tanımlayabileceğimiz çok fazla sözcük var, benim için üç farklı şeyin birleşiminden oluşuyor. Kendi kişisel hikayemde bu üç şey; harika hocalarım, değişim programı ve yurtdışı stajlarım ve çok çalışmam. Bu üçünün kesişiminin sonucu olarak Oxford Üniversitesi’nde Finansal Ekonomi Yüksek Lisans Programı’nda okumaya hak kazandım.

About

Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ), akredite edilmiş ve uluslararası saygınlığı olan bir girişimci araştırma üniversitesidir. Uluslararasılaşma süreci, eğitim-öğretim, araştırma, toplumsal katkı ve öğrenci deneyimi kalitesini artırmak için stratejik bir şekilde planlanmıştır.

İletişim Bilgileri

Uluslararası Ofis